raak group • toekomstbestendige nostalgie

branding

Raak Group

in het  kort

Raak Group, gestart in '67 met installatiebouw, groeide uit tot een familiebedrijf met een rijke geschiedenis. Onze rebranding benadrukt dat het succes niet enkel in het verleden ligt, maar dat ze steeds vooruit sprinten. Geen vernieuwing om het vernieuwen, maar doordachte keuzes. Het bedrijf met drie diverse takken kreeg een huisstijl die elke tak een eigen uitstraling geeft, maar wel vanuit dezelfde basis komt. Commercieel, breed toepasbaar en met een knipoog naar het verleden.  Een stijl die het verleden respecteert, maar gericht is op de toekomst. Noem het toekomstbestendige nostalgie. 

diensten

branding

webdesign

in het minder kort

de vraag

Ooit in 1967 kleinschalig begonnen met installatiebouw en inmiddels uitgegroeid tot een familiebedrijf met een geschiedenis die langer is dan de rij bij de koffieautomaat op maandagochtend. Raak Group vroeg ons om hen te voorzien van een rebranding waarmee ze laten zien dat hun succes niet enkel in het verleden ligt, maar het bedrijf nog altijd met zevenmijlslaarzen stappen vooruit maakt.

de aanpak

Het ‘gevaar’ bij een rebranding ligt ontzettend dicht bij de kans die het biedt, namelijk vernieuwing. We wilden Raak Group een eigentijdse en toekomstbestendige uitstraling geven, zonder afbreuk te doen aan de uitstraling die ze al een halve eeuw hebben gedragen. Niet vernieuwen om te vernieuwen, maar weloverwogen keuzes maken. Benader het als een verhuizing. Een frisse start. Wat neem je mee? En wat verstop je achter het behang voor de nieuwe bewoners?


Daarnaast vormden de uiteenlopende werkzaamheden van het bedrijf een mooie uitdaging. Waar het ooit begon met installatiebouw, heeft het bedrijf inmiddels 3 verschillende takken. Elke tak is onderdeel van het bedrijf, maar kent weer een eigen doelgroep en werkzaamheden. Hierdoor moesten we op zoek naar een huisstijl die voldoende mogelijkheden biedt om elke tak een eigen uitstraling te geven, maar wel duidelijk vanuit dezelfde basis komt.

het resultaat

Een commerciële en breed toepasbare huisstijl met een dikke knipoog naar het verleden. Een stijl die een goede balans kent tussen herkenbaarheid en onderscheidend vermogen binnen de branche(s) waarin het bedrijf actief is. De herkenbaarheid van het oude merk is behouden dankzij het iconische beeldmerk en (een deel van) het kleurenpalet. Dit alles hebben we natuurlijk wel in een uitzonderlijk aantrekkelijk jasje gestoken, waar Raak Group weer jaren mee vooruit kan. Noem het toekomstbestendige nostalgie.