woninglabel.nl • de hoofdprijs die je niet wilt winnen

concepting

woninglabel.nl

in het  kort

Per 1 januari 2023 moeten Nederlandse kantooreigenaren het verplichte Energielabel C scoren. Toen dit voorjaar bekend werd dat zo’n 50% van de kantooreigenaren dit nog niet op orde had en daardoor een boete van tot wel €20.000 boven het hoofd had hangen, wisten we dat we hier met Woninglabel.nl op in moesten haken. Met een opvallend concept draaiden we de situatie om, legden we de emotionele impact van de keuze bloot aan de doelgroep én creëerden we een positieve associatie met de Woninglabel.nl.

diensten

concepting

art-direction

content creatie

in het minder kort

de vraag

Per 1 januari dit jaar is het voor alle Nederlandse kantoorpanden verplicht om minimaal Energielabel C te hebben. Toen dit voorjaar bekend werd dat zo’n 50% van de kantooreigenaren dit nog niet op orde had en daardoor een boete van tot wel €20.000 boven het hoofd had hangen, wisten we dat we hier met Woninglabel.nl op in moesten haken. De taak restte om een campagne te ontwikkelen waarmee wij alle kantooreigenaren er op attenderen dat Woninglabel.nl dé uitgewezen partij is die hun uit deze beroerde situatie kan helpen. 

het concept

Er zijn veel onzekerheden rondom de boetes voor het niet voor elkaar hebben van je energielabel; Wie krijgt de boete? Wanneer komt de boete? Hoe hoog wordt de boete? Veel vraagtekens dus, maar dát de boete komt staat vast. Het is een beetje als een hoofdprijs die je absoluut niet wilt winnen, maar gegarandeerd gaat vallen. Met dit concept plaatsen we de situatie op een luchtige, dan wel ludieke, manier in een ander perspectief. Namelijk door de situatie om te draaien:  “Door nu je energielabel op orde te krijgen, kun je tot wel €20.000 besparen!” Zo vertellen we de doelgroep als het ware dat ze tot wel €20.000 kunnen verdienen door hun energielabel in orde te maken, via Woninglabel.nl.  Met deze benaderingswijze maken we extra duidelijk dat Woninglabel.nl niet de partij is die de boetes uitdeelt, maar juist de partij die de kantooreigenaar helpt deze boete te voorkomen. 

het resultaat

Een opvallende en doeltreffende campagne waarmee we de vinger precies op de zere plek wisten te leggen. De doelgroep werd namelijk op een positieve manier geïnformeerd van het probleem én de oplossing. In de campagnevisuals besloten we met 2 hoofdpersonen te werken: één kantooreigenaar die ‘de hoofdprijs’ gewonnen heeft en één die zijn label (via Woninglabel.nl) op tijd geregeld heeft. Zo maken we voor de doelgroep heel visueel wat de (emotionele) gevolgen zijn van de 2 opties die ze hebben én hoe eenvoudig de stap richting de positieve uitkomst te maken valt. Met behulp van onze AI-gegenereerde modellen (en een vloeiende samenwerking met de klant💙) wisten we de campagne in mum van tijd te realiseren.