simplicate • your flow to success

concepting

Simplicate

in het  kort

De missie van Simplicate is duidelijk en doeltreffend: ze maken het simpel. In een ogenschijnlijk steeds complexer wordende wereld, zorgt Simplicate voor eenvoud. Zo vormen ze Your flow to success. In deze employer branding campagne laten we zien dat dit niet alleen voor de klanten geldt, maar ook voor de collega’s. Met deze campagne laten we zien dat Simplicate the place to be is om op jouw manier successvol te zijn. Wat dit ook voor jou mag betekenen, Simplicate is your flow to success.

diensten

concepting

art-direction

content creatie

in het minder kort

de vraag

De missie van Simplicate is duidelijk en doeltreffend: ze maken het simpel. In een ogenschijnlijk steeds complexer wordende wereld, zorgt Simplicate voor eenvoud. Zo behaal jij de optimale flow naar succes binnen jouw organisatie. Deze succesformule heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf in korte tijd is uitgegroeid van een Groningse start-up naar een landelijk toonaangevende CRM-softwareleverancier.

De keerzijde van deze gouden medaille is echter dat met de groei van het bedrijf, de vraag naar mensen groter werd. En dit in een tijd waarin de verhouding tussen vacatures en kandidaten schever is dan de Martinitoren. Om dit te tackelen mochten wij aan de slag met een employer branding campagne. Een campagne die enerzijds nieuw talent aantrekt, maar anderzijds ook een gevoel van trots en verbondenheid met het bedrijf creëert bij de huidige collega’s.

de aanpak

Simplicate belooft haar klanten "Your flow to success" te zijn. Maar wat als we deze pay-off eens anders bekijken? Wat als het net zo toepasselijk is op hoe Simplicate als werkgever de weg naar succes voor haar werknemers vormt? Het bedrijf is namelijk een niet te onderschatten uitgever van successverhalen. Door het success van de organisatie gelijk te stellen aan dat van de werknemers, stimuleren ze ieders persoonlijke groei.

Het lastige van success is echter dat het duizend-en-één definities heeft. Voor de één betekent dit persoonlijke groei op sociaal vlak, terwijl de ander juist de professionele ladder wil beklimmen op het gebied van leiderschap of vakinhoudelijke kennis. Het is als een open cheque, waarbij iedereen vrij is om de waarde ervan zelf in te vullen. Precies deze persoonlijke groei en ambitie zijn op dit moment super relevant. Mensen willen niet over één kam geschoren worden, maar juist het gevoel krijgen dat elke stap die ze zetten er eentje is in de richting van hun persoonlijke doel.

Hierom besloten we deze ‘eigen definitie van success’ leidend te maken in de campage, waarmee we laten zien  dat Simplicate "the place to be" is om op jouw manier succesvol te zijn. We laten zien dat Simplicate de springplank voor success is, in welke vorm of mate dan ook. Wat je ook wilt bereiken, Simplicate is your flow to success.

het resultaat

Een campagne die de succesverhalen binnen Simplicate vertelt. Om dit goed te doen, is authenticiteit essentieel. Geen gladgestreken modellen, maar echte mensen. Met de video's van Nordwaarts en de fotografie van Julia Dongstra hebben we de collega's van Simplicate successvol in beeld gebracht: trots, blij en een tikkeltje zelfverzekerd.

Om duidelijk te maken dat Simplicate heeft bijgedragen aan al deze verschillende vormen van success, hebben we de collega's gevraagd om hun definitie van success op te schrijven. In de fotografie staat deze letterlijk over het woord 'success' in de pay-off geschreven. In de bijbehorende video's gaan we wat dieper in en krijgt elke collega de kans om goed uit te leggen hoe zij successvol zijn bij Simplicate.