huize maas • dat zit wel goed

concepting

Huize Maas

in het  kort

Huize Maas, een Gronings icoon van bijna 100 jaar, vroeg ons een campagne te ontwikkelen om te laten zien dat ze nog minstens net zo relevant is als in den beginne. De kracht ligt in hun culinaire consistentie, vasthouden aan kwalitatief eten voor een goede prijs. De campagne belicht dit vertrouwde karakter met een moderne uitstraling, waarin copy en beeld elkaar versterken en de tone of voice het merk perfect weergeeft.

diensten

concepting

art direction

content creatie

in het minder kort

de vraag

Huize Maas is al bijna 100 jaar een begrip in Groningen. Het is dat restaurant waar je ouders nog altijd naar refereren wanneer ze het hebben over hun goede oude tijd in stad. In deze 100 jaar heeft het restaurant allerlei trends meegemaakt, doorstaan en overwonnen. De keerzijde van deze gouden medaille is echter dat je altijd moet blijven bewijzen dat de piek nog niet geweest is.

Hierom klopte Huize Maas bij ons aan met de vraag om een campagne te ontwikkelen waarmee we laten zien dat Huize Maas nog minstens net zo relevant is als een eeuw geleden. Een concept waarmee we benadrukken dat dit niet alleen het restaurant is waar je ouders jou over vertelden, maar ook het restaurant waar jij laten je kinderen over zal vertellen.

het concept

In onze zoektocht naar een creatief concept hebben we goed gekeken waar de kracht van Huize Maas nou eigenlijk precies ligt. Wat is de reden dat zij na 100 jaar nog altijd een bestaansrecht in Groningen hebben? De conclusie was simpel; de enige manier om zó lang succesvol te zijn, is door dicht bij jezelf te blijven. Het verhaal van de schoenmaker en zijn leest. 

In een tijd waarin de trends met de dag veranderen en het ene naar het andere hippe tentje uit de grond schiet, kan het verleidelijk zijn om hierin mee te gaan. Wij geloven echter dat het de kracht van Huize Maas is geweest dat zij altijd stevig in de schoenen hun eigen pad bewandeld hebben. Kwalitatief eten voor een goede prijs. Dat is het geheime recept. En het resultaat van deze culinaire consistentie? Weten dat het goed zit. Of je nou met je collega’s van een kwalitatieve vrijmibo wilt genieten of met je geliefde een romantisch avondje uit wil. Of je nu zin hebt in een bitterbal of een bavette. Bij Huize Maas zit je goed.

het resultaat

Een campagne die het vertrouwde karakter van Huize Maas in een moderne en smakelijke uitstraling communiceert naar de voltallige doelgroep. Uitingen waarin de copy en beeld elkaar het beste in elkaar naar boven halen en de tone of voice het karakter van het merk perfect weerspiegeld. Dit alles toegespitst op de 3 segmenten binnen de doelgroep van het restaurant: studenten, stadjers & yuppen.