greatwaves • vijfwaves

branding

Greatwaves

in het  kort

Greatwaves vroeg ons een visuele stijl te ontwikkelen voor hun indoor festival: VIJF WAVES. De Groningse internet leverancier is veel dingen, maar ‘standaard’ komt nu in hun vocabulaire voor. Dus hoe ziet het er uit wanneer zo’n bedrijf een zakelijk festival organiseert? Gevat, recalcitrant en alles-behalve-standaard. Een underground netwerkborrel waarin het concept van de vijf golven visueel tot leven komt. Om aansluiting te zoeken bij deze oldschool raves creëerden we een visuele stijl die lijkt alsof we de posters van een ander beklad zijn met ons artwork, dat verdacht veel weg heeft van de herkenbare Greatwaves-iconen. Herkenbaar Greatwaves, maar dan in een underground jasje. 

diensten

branding

copywriting

content creatie

in het minder kort

de vraag

Om het vijfjarig jubileum van de Groningse (zakelijk) internet leverancier Greatwaves te vieren, besloten ze een heus indoor festival op te zetten: VIJF WAVES. In vijf golven bieden ze klanten, vrienden & fans de avond van hun leven. Vijf jaar, vijf golven en vijf thema’s. De één nog gekker dan de ander. Dit spetterende concept vroeg om een uitstraling die minstens net zo groots is. Hierom vroeg Greatwaves ons om, op basis van hun eigen huisstijl, een nieuwe huisstijl te ontwikkelen voor dit specifieke festival. Een stijl die mensen laat stoppen met scrollen, fietsen en zelfs het knipperen van de ogen.

de aanpak

Funky, fris, recht voor z’n raap, eigenzinnig, zakelijk extravert en een beetje maf. Greatwaves is veel dingen, maar saai komt niet in het vocabulaire voor. Op het moment dat Greatwaves een feest organiseert, kan dit dus alleen maar gekkenhuis worden. Maar hoe geef je zo’n gekkenhuis vorm? In de zoektocht naar een stijl, visualiseerden we Greatwaves in een persoonsvorm. Namelijk als die student midden in de klas. Niet helemaal achterin nóg helemaal voorin, dat zonder echt haar best te doen altijd dikke cijfers haalt. Die dankzij de combinatie van een goed stel hersenen en een goed gevoel voor humor altijd de kans heeft gehad om ‘goed werk’ te leveren en daarnaast volle bak plezier te maken. Op het moment dat zo’n student volwassen wordt en een zakelijk feest organiseert, hoe ziet dat er dan uit? Gevat, recalcitrant en alles-behalve-standaard. 

het resultaat

Een underground netwerkborrel waarin het concept van de vijf golven visueel tot leven komt. Zo’n feest waar je alleen binnen kan komen als je de juiste mensen kent. Niet omdat we het te hoog in de bol hebben, maar omdat we het puur willen houden. Een beetje als de techno raves die c.a. 10 jaar geleden stiekem georganiseerd werden (voor het mainstream werd en je er nu het stadspark mee kan vullen). Maar hé, zakelijk raven is ook raven toch? 


Om aansluiting te zoeken bij deze oldschool raves creëerden we een visuele stijl die lijkt alsof we de posters van een ander beklad zijn met ons artwork, dat verdacht veel weg heeft van de herkenbare Greatwaves-iconen. Zelf posters betalen valt voor een underground feest immers buiten de mogelijkheden. Ook met de copy besloten we flink uit te pakken en lekker tegen de standaard netwerk borrels aan te schoppen; Netwerken is voor routers, wij gaan dansen alsof ons salaris ervan afhangt! Zo wordt het herkenbaar Greatwaves, maar dan in een underground jasje.