dmc liquors & spirits • the new dutch standard

verpakkingsontwerp (packaging design)

dmc liquors & spirits

in het  kort

Van een keukentafel experiment naar ontelbare wereldwijde prijzen. Dit is de rode draad van het ondernemers-sprookje dat DMC liquors & spirits leeft. Aan ons de eervolle taak om deze likeuren een uitstraling te geven die de inhoud eer aan doet. De uitdaging lag bij het creëren van een professionele uitstraling, zonder in te leveren op authenticiteit. Door elementen uit het oorspronkelijke, zelfgemaakte, etiket te hergebruiken kwamen we tot een drietal verpakkingen die ambacht, kwaliteit en smaakbeleving perfect jongleren én toe te passen zijn alle mogelijke toekomstige -cello’s die nog komen gaan.

diensten

packaging

in het minder kort

de vraag

Van een keukentafel experiment naar ontelbare wereldwijde prijzen. Dit is de rode draad van het ondernemers-sprookje dat DMC liquors & spirits leeft.  De in het pittoreske Peize handgemaakte likeuren eisten in korte tijd hun plek op in de schappen van menig slijter. En kort daarna in de koelkast / vriezer van de liefhebbers. Met al een paar prijzen op zak, werden ook de etiketten echter nog handgemaakt. Hierom werden wij ingevlogen om de flessen een uitstraling te geven die de inhoud eer aan doet.

de aanpak

DMC heeft een nieuwe standaard gezet voor Nederlandse likeuren. Het werd dus hoog tijd voor een uitstraling die bij deze positie past. De uitdaging bij het ontwerpen van de nieuwe etiketten lag bij het creëren van een professionele uitstraling, zonder in te leveren op authenticiteit. Hierom hebben we het oude, zelfgemaakte, etiket als basis genomen voor de nieuwe serie en hier een flinke dosis sexyness aan toegevoegd.

Om de link met Peize te versterken, besloten we ‘het boompje’ dat op het oorspronkelijke etiket klein afgebeeld stond leidend te maken voor de nieuwe vormgeving. Door in deze boom per likeur het fruit te vervangen ontstond er een eenduidig stramien dat herkenning én smaakbeleving versterkt. Om het persoonlijke en ambachtelijke karakter te behouden besloten we dat bepaalde basisinfo (alcoholpercentage, type likeur e.d.) handgeschreven op het etiket moest worden, tezamen met een handtekening van de eigenaar. De  papieren basis met  ruwe afwerking, een unieke stansvorm én subtiel goudfolie-gebruik geven de etiketten tot slot een unieke en luxe uitstraling.

het resultaat

Een viertal verpakkingen die ambacht, kwaliteit en smaakbeleving optimaal jongleren. De likeuren vullen elkaar mooi aan wanneer ze samen in het schap staan, maar grijpen ieder voor zich ook het oog van de consument. Daarnaast valt dit vaste ‘stramien’ toe te passen op alle mogelijke toekomstige -cello’s die nog komen gaan. Het verleden heeft immers al uitgewezen dat de citroen niet ver van de boom valt, dus bereid je maar voor op een volwaardig DMC schap.