baxbier brewery • seriously playful

packaging

Baxbier Brewery

in het  kort

Begin 2023 mochten we onze alweer 5-jarige (!) samenwerking met Baxbier Brewery bekronen met een re-design van hun core-range. 7 nieuwe etiketten, ieder met een eigen verhaal en smaakbeleving, maar allen in dezelfde typerende en soon-to-be iconische Baxbier stijl. Zo ademt elk etiket (net als het bier) de lijfspreuk van de brouwerij: Seriously Playful.  De onderscheidende etiketten sluiten aan bij het merk én kennen een grote spring-uit-het-schap factor. Herkenbaarheid van het merk staat dan ook bij elk ontwerp centraal. Evenals de playfullness waarmee de brouwerij zich al jaren onderscheid. 

diensten

packaging design

in het minder kort

de vraag

Onze samenwerking met Baxbier is een schoolboekvoorbeeld van de kracht van een lange termijn samenwerking. Door elkaar goed te kennen (en de producten regelmatig samen te testen) weten we samen het DNA van de Groningse brouwerij keer op keer veilloos om te zetten naar verpakkingen die zo schitterend zijn, dat het pijn doet aan je ogen. Begin 2023 ontstond de vraag om de core range, oftwel de harde kern van het Baxbier assortiment, opnieuw vorm te geven. Over de jaren hebben de bieren, de brouwerij en het merk zich ontwikkeld. Hierom werd het tijd om de verpakkingen van dit kern-assortiment een te voorzien van een nieuw etiket waar de brouwerij weer jaren meer vooruit kan.

het concept

Baxbier heeft zich sinds de oprichting in 2014 ontwikkeld van een start-up van twee vrienden tot (misschien wel) de meest prominente brouwerij van het noorden. We zijn dan ook trots om te zeggen dat wij sinds een paar jaar trotse toeschouwers van- en bijdragers aan deze ontwikkeling zijn. Door de jaren is er veel geëxperimenteerd, geproefd en gezondigd, maar één slagzin stond altijd centraal: Seriously Playful. In alles wat de brouwerij doet, zoekt het een balans tussen de vak-idioterie die binnen het bedrijf leeft wanneer het aankomt op het brouwen van hier én een ongepolijste afkeer tegen de gebaande marketing paden. Oók bij de core range mocht het duidelijk zijn dat deze bieren, stuk voor stuk, een ereplaats verdienen in je koelkast en alles behalve doorsnee zijn. Hierom zijn we in elk etiket op zoek gegaan naar een sublieme combi van smaakbeleving en visuele verleidingskracht.

het resultaat

7 nieuwe etiketten, ieder met een eigen verhaal en smaakbeleving, maar allen in dezelfde typerende en soon-to-be iconische Baxbier stijl. Zo ademt elk etiket (net als het bier) de lijfspreuk van de brouwerij: Seriously Playful.  De onderscheidende etiketten sluiten aan bij het merk én kennen een grote spring-uit-het-schap factor. Herkenbaarheid van het merk staat dan ook bij elk ontwerp centraal. Evenals de playfullness waarmee de brouwerij zich onderscheid. Door te werken met een uniforme basisstructuur, kleurenpalet, grafische stijl én typografie creëren we een sterke merkassociatie bij de doelgroep. Daar staat tegenover dat we per etiket de ruimte hebben behouden voor een (creatieve) invulling, zodat ook elk etiket op zichzelf uniek is en past bij het verhaal en de smaakbeleving van het bier. Zó wordt de merkidentiteit bij elk contactmoment versterkt zonder afbreuk te doen aan de individuele blikvangers.