Huize Maas, al bijna 100 jaar een begrip in Stad.

Ons verhaal begint rond het jaar 1926, het jaar waarin eerste eigenaar en naamgever, Herman Maas, het herenhuis omvormt en uitbreidt tot danszaal. Vanaf dit moment is Huize Maas geboren.

In de loop van de eeuw groeien de stad en Huize Maas samen op. Al vanaf de jaren 30 begint Huize Maas met het organiseren van evenementen en door de jaren heen wordt deze lijst steeds langer en afwisselender: van rock- en jazz concerten tot studentenfeesten en van dansavonden tot grote modeshows. Maar met name binnen de muziekwereld verovert Huize Maas haar plaats als venue. Veel grote namen speelden in de grote zaal, denk aan The Ramones, The Talking heads, The Jam, Dire Straits en The Sex Pistols.

En nog altijd heeft ons stadspodium haar plaats binnen de Groningse en Nederlandse podium wereld behouden: Zo zijn we steevast, elk jaar, een Eurosonic Noorderslag locatie, werken we samen met Spot als eventlocatie en gaan elk weekend onze deuren open als uitgaanscentrum en stadspodium.

Het hoofdstuk waarin Huize Maas bekend komt te staan als stadscafé en restaurant begint aan het einde van de vorige eeuw. In deze periode bloeit de zaak op tot venue en restaurant in één. 

In de lente van 2022 zijn we een belangrijke en nieuwe richting ingeslagen waarin we Huize Maas als venue en restaurant van elkaar scheiden door middel van een kleine maar belangrijke verandering: het restaurant behoud de naam ‘Huize Maas’ en de venue draagt de naam ‘MAAS’. Met deze verandering benadrukken we: Huize Maas en Maas zijn letterlijk en figuurlijk een verschil van dag en nacht.

Voor ieder wat wils.

Overdag neem je je familie, vrienden, collega’s of date mee naar Huize Maas voor een heerlijke lunch of verrassend diner en ‘s nachts tovert ons pand zich om tot uitgaanscentrum en stadspodium. Hoewel de dagen en nachten van elkaar verschillen blijft de filosofie van ons pand gelijk: iedereen is welkom. 

Als restaurant vinden we het belangrijk dat kwalitatief, sfeervol en betaalbaar buitenshuis eten voor iedereen toegankelijk is, en dit zien we terug in onze gasten. Al jaren komen Stadjers, studenten en toeristen bijeen in Huize Maas. Bij ons kan je rekenen op zowel echte klassiekers als ook nieuwe, verrassende gerechten.


Zien we je snel?

Wat zegt een stuk tekst wat we jou zelf ook kunnen vertellen? Kom bij ons langs voor een lunch, diner, borrel of blijf in de avond hangen en bekijk de nachtelijke transformatie van onze zaak met eigen ogen. 

Wat je ook doet, het zit wel goed, bij Huize Maas.

Om onze website maximaal te laten shinen, gebruiken we hier en daar wat cookies. Wat dit precies betekent weten we zelf ook niet, maar we hebben wel even je toestemming nodig.🤷‍♀️
meer weten?