goede voornemens

goede voornemens

goede voornemens 2560 1152 nattevingerwerk

Zomer. Vakantie. Een tijd van zon, zuipen & zelfreflectie. De nazomerse periode voelt toch altijd een beetje als een frisse start. Het begin van een nieuw jaar zelfs. Om deze reden hebben we 3 goede (zomer-)voornemens geformuleerd waar we per ommegaande aan gaan werken.

nadenken is de vijand van vrijheid.

inzicht

In een hangmat, met een cocktail handzaam, scrollend door reeds geposte Instagram berichten, kwam de conclusie dat we het afgelopen jaar slechts 4 projecten gedeeld hebben. Waarom? Perfectionisme. Door te veel na te denken over de perfecte volgorde en vorm van het nog-te-delen werk, ontstaat er een ophoping die de creatieve stroom alleen maar doet blokkeren. Dit terwijl er zoveel moois op de bovenste plank ligt wat we jou op deze manier alleen maar ontnemen. 

Een citaat van lyrisch-inspiratiebron Sticks bracht het inzicht dat dit perfectionisme de creativiteit ontzettend tegenwerkt. Zijn advies; doe en deel veel, dan komt het beste vanzelf wel bovendrijven. 

Conclusie; Perfectionisme uit het raam, minder (over-)denken, meer delen.

minder (over-)denken, meer delen.

voornemen

een missie zonder context mist haar doel. punt.

inzicht

we’re bringing sexy back. We roepen het al een tijdje. Zonder enige context klinkt het als een Justin Timberlake coverband. Kunnen we ook, maar is niet de core business. 

De context? We willen elke dag de wereld een stukje sexyer maken. Sexyer, aantrekkelijker, spannender, leuker, mooier: alles wat we maken moet de harten van de ontvanger sneller laten kloppen. Of dit nu met een lach, een traan, een bedenkelijke-doch-geïnspireerde- óf zelfs een verontwaardigde blik is. Als het maar wat toevoegt, in positieve zin.

Deze missie is over tijd steeds verder aangescherpt en geconcretiseerd, waardoor we ‘m vanaf nu als maatstaf kunnen hanteren voor alles wat we doen. Intern & extern. Deze tip kregen we enkele maanden geleden al tijdens onze creatieve datenight met de helden van Goedzooi, maar het duurde even voor het spreekwoordelijke kwartje écht viel.

missie als maatstaf. voor alles.

voornemen

daad bij het woord voegen is makkelijker gezegd dan gedaan. 

inzicht

We streven in al ons werk naar een perfecte balans tussen ‘commercieel werkend’ en ‘creatief schurend’. Dit houdt in dat we graag voor het grote publiek spelen, maar als het even kan wel de moshpit inzetten. Eenvoudig te begrijpen, onmogelijk te vergeten. Dat moet het zijn.

Klinkt prachtig, maar uit een zeer kritische terugblik, blijkt toch dat dit in de praktijk niet altijd even eenvoudig te passen is. Waar we aan de ene kant dus minder kritisch gaan zijn op wat we op onze eigen kanalen de wereld in slingeren, zullen we er meer dan ooit voor vechten om deze formule toe te passen in ons werk. Want alleen zó maken we de wereld elke dag een stukje sexyer 💙

formule beter hanteren dan formuleren.

voornemen

Maar goed, daad bij het woord voegen is makkelijker gezegd dan gedaan, dus wij ons er vooral op als we van deze koers afwijken. Nu al feedback, complimenten of voel je de drang om samen deze voornemens te realiseren? Laat het ons weten! info@nattevingerwerk.com 💙 +31613991168 💙

Om onze website maximaal te laten shinen, gebruiken we hier en daar wat cookies. Wat dit precies betekent weten we zelf ook niet, maar we hebben wel even je toestemming nodig.🤷‍♀️
meer weten?