baxbier herfstbieren

baxbier herfstbieren

baxbier herfstbieren 2560 1152 nattevingerwerk

De Hollandse herfst is nog wisselvalliger dan het scorebord van FC Groningen. Denk je net even te genieten van de nazomer, stort het plots met bakken uit de lucht. Bij Baxbier begrijpen ze dat dit schittermagische seizoen niet in één bier te vangen is. Bij 20+ graden en zon ga je simpelweg niet bij het haardvuur zitten met een donker bier. Net zo min als dat je bij 10 graden en regen op het terras gaat genieten van een nazomers biertje.

Een drietal bieren om de Hollandse herfst mee door te komen én een creatieve manier om met een typo positieve aandacht te genereren.

Hierom introduceerden Baxbier de Autumn series. Een serie van 3 bieren die perfect aansluiten bij de 3 fases van de Nederlandse herst; Denial, Acceptance en Indulgence. De naamgeving van de bieren rijmt met de gemoedstoestand van de consument in elke fase, terwijl de kleuren meebewegen met het kleurverloop dat de vallende bladeren doormaken. Van het groene blad, vers van de boom, tot het donkerbruine overblijfsel hiervan tegen het begin van de winter.

Van grove fout naar creatieve content.

De vreugde van dit pracht-project leek heel even verpest te worden door een fout. Niet zomaar een fout, maar een ‘de-ergste-nachtmerrie-van-elke-ontwerper’ fout: een typo in het drukwerk. We besloten dat het geen kwaad kon om tussen alle borstklopperij door eens te laten zien dat we ook maar mensen zijn. Wen er maar niet aan.

Ergens in het ontwerp proces hebben we in al ons enthousiasme de designer 101 les (altijd aangeleverde teksten copy-pasten) even links laten liggen. Want lieve mensen, ‘summer’ wordt ook in 2022 nog altijd geschreven met dubbel ‘m’… In plaats van deze fout onder het tapijt te vegen, besloten we samen met Baxbier om er juist de schijnwerpers op te zetten.*

Baxbier vroeg ons er een creatieve draai aan te geven. En dat hebben dus maar gedaan! Zo kwamen we er al snel achter dat ‘Sumer’ een oude beschaving in Mesopotamië is, zo’n honderd-duuzend jaar geleden. Alsof dat nog niet redding genoeg was, bleek dit ook nog eens de plek waar het oudste (bekende) bierrecept vandaan komt. Zo leek het bijna gepland! Tóch besloten we via de socials van Baxbier hand in eigen boezem te steken, wat resulteerde in ontzettend veel positieve reacties. Zo wisten we, met wat geluk en een behoorlijk schappelijke klant, een grove fout om te zetten in creatieve content!

*De eerste oplossing is in zo’n situatie uiteraard altijd opnieuw bestellen uit onze portemonnee. Pijnlijk, maar noodzakelijk. Gelukkig (voor ons) was dit een oplossing waar Baxbier niet veel voor voelde en konden we het op deze manier kosteloos omzetten in iets positiefs.

Dus, wat hebben we hiervan geleerd? Baxbier is een topklant (duh), Sumer is een oude plek die niet noemenswaardig genoeg bleek voor de middelbare geschiedenislessen & met een goede portie creativiteit kom je overal mee weg. Ook op zoek naar een verpakking (met of zonder typefouten)? Wacht niet langer! info@nattevingerwerk.com

Om onze website maximaal te laten shinen, gebruiken we hier en daar wat cookies. Wat dit precies betekent weten we zelf ook niet, maar we hebben wel even je toestemming nodig.🤷‍♀️
meer weten?