de sportieve afdeling van het UMCG

de sportieve afdeling van het UMCG

de sportieve afdeling van het UMCG 1080 1350 nattevingerwerk

Per 1 juli heeft het UMCG zich aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland. Dit betekent dat de ruim 10.000 medewerkers voordelig een sportabonnement af kunnen sluiten bij geselecteerde sportscholen in de stad. Hierin kan de sportschool der sportscholen natuurlijk niet achterblijven; Hardwerk. Nu wil het toeval ook nog eens dat Hardwerk (vrijwel letterlijk) op steenworp afstand van het UMCG ligt. Dit samen creëerde een kans die we niet konden laten liggen.

Een actie om de medewerkers van het UMCG te verbinden met Hardwerk.

Het Universitair Medisch Centrum Groningen, ookwel UMCG, is met haar c.a. 10.000 medewerkers de grootste werkgever van Groningen. Naast het aantal werknemers is het UMCG ook groots in omvang. Zodra je hier binnenstapt voelt het bijna alsof je in een andere stad beland bent. Om te voorkomen dat de medewerkers, patiënten en bezoekers verdwalen in dit medische paleis, is het UMCG opgedeeld in duidelijke afdelingen en hangt het pand vol met bewegwijzering. Zelfs met deze bewegwijzering, ben je zó 10 tot 15 minuten verder om je van de ene naar de andere kant van het gebouw te verplaatsen. Ja ja, de stappenteller gaat door het dak.

Zoals eerder genoemd, ligt Hardwerk zó dicht bij het UMCG dat wanneer we deze afstand vanuit het perspectief van een UMCG’er bekijken, het bijna voelt als een onderdeel van het ziekenhuis. Nog voor een UMCG’er 3x ‘Universitair Medisch Centrum Groningen’ uit kan spreken, sta ‘ie al bij Hardwerk binnen met een kettlebell of een kop koffie in de hand. Hierom bedachten we een actie we Hardwerk gaan communiceren als de sportieve afdeling op afstand van het UMCG. Ookwel; De ‘afdeling sport & bewegen’.

Op de route van het UMCG naar Hardwerk plaatsten we borden die de kijker op de route naar ‘de afdeling sport & bewegen’ wijzen. Beginnend met het eerste bord; pal voor de hoofdingang van het UMCG. De borden hebben een sterke grafische link met de bewegwijzering binnen het UMCG en op elk bord is te zien hoeveel seconden het nog is tot de eindbestemming.

Om onze website maximaal te laten shinen, gebruiken we hier en daar wat cookies. Wat dit precies betekent weten we zelf ook niet, maar we hebben wel even je toestemming nodig.🤷‍♀️
meer weten?